Stränder

Sol och bad är för många aldrig fel under en härlig resa. Framförallt inte när vädret är vackert och solen strålande varm. Sydney är en fantastisk stad i sig själv och har väldigt mycket att erbjuda, framförallt när det kommer till härliga stränder och shopping.

Sydneys stränder är ofta fullpackade med människor som vill vara ute och bara njuta i värmen. Eller så har de kanske tagit sig till någon av stadens stränder för att surfa då vågorna här kan bli fantastiska.

Stränderna i staden passar sig lika bra när du besöker den ensam, i par eller med familjen. Du bör dock ha i åtanke att där kan finnas en hel del människor på stränderna som solar topless då detta på många ställen är väldigt vanligt. Du ska helt enkelt inte bli chockad om du möts av nudister på stranden. Skulle du känna dig obekväm med topless solande kan du alltid packa upp era saker en bit iväg. Med fördel där andra barnfamiljer valt att vara på stranden.

Stränderna i Sydney är väldigt säkra och där brukar ofta finnas badvakter som håller koll. Skulle dem varan för någonting som exempelvis haj så finns där alltid skyltar om det som är enkla att förstå. Och absolut går det att bada även när där finns hajar i vattnet, dem simmar inte inne vid det grunda utan när dem varnar för haj ber dem dig att inte simma lång ut.

Bondi Beach

Detta är en av stadens mest berömda och också mest populära stränder. Här är det enkelt att andas och njuta av livet. Stranden sträcker sig i formen av en hästsko och är ca 800 meter lång så besökarna har gott om plats att bre ut sig på. Men även här kan det kännas aningen trångt under sommardagar då värmen är som skarpas. Men vad gör väl det.strand i Sydney

Turister brukar välja denna strand just eftersom att den är så väldigt omtalad. Och visst är Bondi Beach ett utmärkt val. Här kan du både sola, bada och surfa. Och som pricken över i:et så kryllar det av butiker och små caféer vid stranden. Så blir du hungrig eller törstig behöver du inte gå speciellt långt utan har allt du behöver nära inpå.

Coogee Beach

Detta är en väldigt uppskattad strand av bra storlek dit många brukar åka för att ta det lugnt nära vattnet, bada och njuta av den trevliga befolkningen. Här kan du vistas dag som natt och har nära till både serveringar och butiker. Är du nattmänniska så är denna strand ett toppen val då där finns väldigt härligt nattliv kring såväl strandbarer som hotell i närheten.

Manly Beach

Detta är kanske Sydneys allra vackraste strand. Här förs vågorna sakta in i det långgrunda vattnet och möter dina fötter när du står längs med stranden. Detta är en lugn strand som är enkel att slappna av på. Här finns ingen stress utan enbart livsnjutning. Här kan du helt enkelt bara vara och det är så skönt.

Manly Beach ligger enbart en kort båtresa från Sydney Harbour och konkurrerar med Bondi beach om att vara den mest populära stranden i Sydney.

Palm Beach

Denna strand har du säkert hört talas om flera gånger utan att du behöver ha vistats i Sydney tidigare så denna strand är känd för många från TV.

Palm Beach ligger ca 50 minuters bilväg ifrån centrala Sydney och är ett populärt resmål för många. Framförallt på helgen då även Sydneyborna kan ta sig tiden att åka dit för att slappna av och njuta av havet.

Shark Beach

I Nielsen park som ligger i Sydney Harbour National park ligger välkända Shark Beach som är en utmärkt familjestrand. Hit kommer mängder av barnfamiljer för att njuta av havet då denna strand är väldigt säker och barnvänlig på fler vis.

Här finns skuggiga platser, hajnät, grunt vatten, nära till både grillplatser, kiosker och toaletter. En utmärkt familjestrand helt enkelt. Namnet på stranden kan dock låta aningen oroväckande men det är absolut ingenting du behöver oroa dig om. Namnet är nämligen inte inspirerat av hajarna som skulle kunna finnas i vattnet utan av att Shark Beach ligger mitt emot Shark Bay. Så låt inte namnet lura dig. Det är en utmärkt strand och du behöver inte vara rädd för att bada där.