Shopping

Sydney erbjuder sina besökare Australiens tveklöst bästa shoppingupplevelse. Här finns shoppingcentra i världsklass, designerbutiker, varuhus och originella små affärer i överflöd. I centrum, såväl som i vissa förorter, är möjligheterna till långa shoppingdagar många och det varierade utbudet tilltalar alla typer.

Pitt Street

I Sydneys centrum ligger Pitt Street, en gata belamrad med såväl unika butiker som stora shoppingcentra. The Strand, the Skygarden och the Glasshouse är tre exempel på shoppinguppleveser man inte får missa. The Strand byggdes så tidigt som 1892 och är en vacker, viktoriansk byggnad utsmyckad med sofistikerade detaljer. Här finns klädes- och smyckesbutiker vägg i vägg med kvalitetsrestauranger och är ett uppskattat centrum för kvalitetsmedvetna personer. The Skygarden och the Glasshouse är välfyllda shoppingcentra med fler än 250 butiker och ett fint urval av restauranger. På Pitt Street spenderar man lätt en heldag eller tre.

Market Street

Är man intresserad av varuhus med utvalda varor från Australien och resten av världen så ligger det två sådana på Market Street. Produkterna är noggrant utvalda och butikerna fräscha och lättnavigerade.

The Rocks Market

Vid The Rocks Market i Sydneys historiska del kan man fynda antikviteter, konst, mode och inhemskt hantverk. hotell SydneyBokhandlar och andra specifika butiker finns också här och den som gillar att leta fram guldkorn kan spendera många timmar på denna ljuvliga marknad. The Rock Market ligger med gångavstånd till Operahuset.

Det är viktigt att man kollar upp vad som är ok att ta med sig ut ur Australien innan man betalar för konst, hantverk och antikviteter. Reglerna är stränga och kontrollerna frekventa, så det är inte värt att ta några risker. Ofta vet försäljarna av varorna ganska väl vilka regler som gäller.

Elizabeth and Castlereagh

För shopping av lite elegantare slag kan man besöka Elizabeth och Castlereagh Streets i centrala Sydney. Här ligger designerbutiker som Chanel, Armani och Gucci som små pärlor längs gatorna. En fröjd för ögat, men tufft för plånboken.

Vintage

Newtown är en bohemisk del av Sydney där man kan göra riktiga vintage- och second handfynd, det finns flera butiker att flanera i och timmarna verkar få vingar. Det finns också en trevlig vintagemarknad i Sydney, den heter Surry Hills Market och bjuder på lägre priser än vad man finner i Newtown. Surry Hills Market är bara öppen på söndagar och måndagar, så lite planering krävs.