Att göra

Operahuset

Det finns väl ingen idag som inte ser Sydneys operahus framför sig när tankarna förs till Australiens största stad? Det var den danske arkitekten Jorn Utzon som designade byggnaden, som inte har någon like i hela världen. Operahuset öppnade år 1973 och används för alla sorters uppträden och inte bara opera, som man lätt får det till när man hör namnet. Över 1500 uppträden, som fler än 1,2 miljoner åskådare tar del av, hålls i Sydneys operahus varje år. Som turistattraktion är operahuset också populärt, faktiskt det en av Australiens mest besökta platser.

Aboriginal Heritage Museum

Detta fantastiska museum, som rymmer en lång rad historiska föremål från den aboriginska kulturen, har gratis inträde. Här finns bland annat en stor samling mänskliga kranier från hela världen, där den äldsta dateras så långt tillbaka i tiden som fyra miljoner år.  Guidade turer kan arrangeras och museet är öppet 9.00-16.30 alla vardagar.

Australian Museum

hotell SydneyAustralian Museum har ett internationellt rykte om sig att vara i framkant vad gäller naturhistoria och inhemska studier. Detta museum grundades redan 1847 som Australiens allra första museum. Idag är de naturhistoriska och kulturella samlingarna här både omfattande och unika. Den som intresserar sig för Australiens flora och fauna genom tiderna, eller för aboriginernas historia, kommer att få en omfattande lektion genom ett besök på detta imponerande museum. Den permanenta och interaktiva utställningen om dinosaurier är väldigt populär.

Art Gallery of New South Wales

Art Gallery of New South Wales är ett av Australiens mest uppskattade museer. Museet ligger nära Sydney centrum, alldeles intill hamnen, vilket gör det lättåtkomligt för alla som besöker staden. Här finns konst från alla världsdelar och en av de största aboriginska konstsamlingarna i hela landet. I det fyra våningar höga konstmuseet huserar också en prisbelönt restaurang där man kan inta en delikat måltid som avslutning på den omvälvande museiupplevelsen.

Bridgeclimb Sydney

En sannerligen unik upplevelse fås om man deltar i Bridgeclimb Sydney. Här får man chansen att klättra upp på toppen av Sydney Harbour Bridge, tillsammans med en tränad guide, och njuta av en utsikt över Sydney som inte går att jämföra med något annat. Man kan välja vilken tidpunkt på dagen man än önskar, för var tionde minut avgår en ny grupp. För de vackraste vyerna rekommenderas att man klättrar vid gryning eller skymning.